Vores sted

Vores sted

I 2025 fylder Realdania 25 år, og i den forbindelse har de besluttet at give mindst 150 fællesskaber et sted at mødes. Derfor har de fået tegnet fire mødesteder, som fællesskaber og foreninger kan søge om at få ganske gratis.

Vi har bidraget med bygherrerådgivning på projektet, hvor vi bl.a. har rådgivet om bygbarhed og i samarbejde med hele rådgiverteamet været med til at skubbe ekstra på med de genanvendte og upcyclede byggematerialer. Udover rådgivningen skal vi også bygge og udvikle de første versioner af mødestederne.

Mødestederne skal hovedsagligt bygges af genanvendte materialer, overskudsmaterialer og naturlige, biogene materialer som træ. Dette betyder også, at der på sigt kan varierede udtryk på de fire mødesteder, fordi forskellige genbrugsmaterialer vil være tilgængelige på forskellige tidspunkter. Det vil også give hvert mødested en mere unik karakter og historie.

Vi bruger skruefundamenter i stedet for beton, da det er en mere skånsom metode at etablere byggeriet på. Dette minimerer forstyrrelsen af omgivelserne og efterlader et mindre aftryk på landskabet.

Sociale relationer har stor betydning for livskvalitet, og derfor ønsker projektet her at sætte rammerne for at få fællesskaber til at gro. Det er blevet til fire fine steder, som kan indeholde alle fællesskaber – uanset om man vil kigge på fugle, dyrke planter eller flette yogamåtter.

Fakta

Bygherre:
Realdania

Roller:
JDH-BYG er byggeherrerådgiver og hovedentreprenør på prototyperne

Omfang:
Hver enkelt sted er 30 m2

Samarbejde:
ReVærk Arkiteketer
Cobe
Archival Studies
pihlmann architects
Rumgehør
Studio XYZ

Opført:

2024-2026

Kontakt Kristian

Kristian Kruse

Kontakt Per

Per holt johannesen

Kontakt Simon

Simon panduro nygaard

Kontakt Rikke

Rikke Winding