Rønde Børnehus

Ny daginstitution med fokus på klima, sundhed og biodiversitet 

Projektet her har en ambition om, at tilbyde et børnehus med fokus på cirkulære designprincipper, lavt CO2-aftryk og et pædagogisk miljø, der fremmer bevægelse.

Vi har i tilbuddet arbejdet aktivt med at nedbringe CO2-aftrykket og øge cirkulariteten med målet om at opføre byggeriet i overensstemmelse med Reduction Roadmap for 2025 (5,8 kg CO2-e/m2/år).

Derfor skal ydervægskonstruktionen f.eks. bestå af EcoCocon Danmark halmelementer.
Genbrug kommer også til at spille en aktiv rolle i projektet, hvor vi arbejder på at sikre 100% genbrug på regnskærmen, lofter og taget. Dernæst håber vi også, at flere elementer i inventar og tekniske installationer kan leveres som genbrug.

Vi har også haft et særskilt fokus på at sikre et godt indeklima, ved at vælge produkter med meget lave eller ingen afgasninger fra f.eks. tilsat kemi. Dårligt indeklima har nemlig store konsekvenser for koncentration, trivsel og indlæringsevne. Et godt indeklima er derfor en investering i sundhed og trivsel for både børn og ansatte, såvel som en økonomisk gevinst idet man kan nedbringe sygedage og øge indlæringsevnen.

Udenfor skal en naturlegeplads være centrum om, at børnene kan udforske en mangfoldig natur, hvor der, bl.a. ved hjælp af en naturzone, opstår vækstmuligheder for et væld af dyre- og plantearter. Naturzonen bliver selvgroet med indvandring af naturlige frøkilder fra jorden.

Fakta

Bygherre:
Syddjurs Kommune

Roller:
Totalentreprise af JDH-BYG

Omfang:
955 m² børnehus
Dertil udeområder med naturlegeplads og bålplads

Samarbejde:
GPP arkitekter
Ingeniørfirmaet VIGGO MADSEN A/S
Rambøll
MBYland

Opført:

Forventes færdig i 2026

Kontakt Kristian

Kristian Kruse

Kontakt Per

Per holt johannesen

Kontakt Simon

Simon panduro nygaard

Kontakt Rikke

Rikke Winding